Skip to content

Izmjene Statuta

Postovane kolegice i kolege,
Na sestoj skupstini Udruzenja odrzanoj na Jahorini 10.12.2016 god., donesene su vrlo vazne odluke i izmjene Statuta koje ce omoguciti da Udruzenje u buducem radu lakse i bolje funkcionira.
Moram opet naglasiti da sam razocaran odzivom kolega na poziv da prisustvuju Skupstini, druzenju, zabavi…od ukupnog broja clanova, 167, prijavilo se za dolazak 107, a prisutno je bilo samo 90 clanova. Zahvaljujem se clanovima koje su dolaskom na skupstinu, ali i clanovima koji su potpisanim pristankom dali svoj glas i omogucili da se skupstina po prvi put odrzi sa neophodnim kvorumom. To nam je omogucilo da izglasamo izmjene statuta koje se odnose na nacin izbora clanova Skupstine, izmjenu izvrsnog organa Udruzenja, kao i izbor novog rukovodstva.
Da bi svi clanovi Udruzenja bili upoznati sa donesenim izmjenama, ukratko cu ih nabrojati i objasniti:
• Skupstinu ne cine vise svi clanovi Udruzenja (cl.10), nego odredjeni broj prema slijedecem kljucu – na prvih pet uposlenika/clanova iz jedne ustanove jedan predstavnik, na slijedecih pet uposlenika/clanova jedan predstavnik, a na svakih deset slijedecih uposlenika/clanova jos po jedan predstavnik sto prema sadasnjem broju uposlenika, odn. clanova Udruzenja iz navedenih ustanova cini ukupno 35 clanova Skupstine.
• UKC Tuzla – 7; CZS Tz – 2; KCUS – 6; OB Sa – 2; CZS Sa – 1; KB Ze – 3; OB Mo – 1; KB Bi – 1; OB Tr – 2; OB Gracanica – 1; OB Konjic – 1; OB Bugojno – 1; OB Tesanj – 1; PZU Tesanj – 1; OB Brcko – 1; OB Jajce – 1; OB Orasje – 1; OB Nova Bila – 1; Min. Zdravstva – 1;
• Organ koji upravlja Udruzenjem vise nije Upravni odbor (cl.9, cl.23-32) nego Izvrsni odbor koji ce imati pet clanova – predsjednik i podpredsjednik Udruzenja, predsjednik Skupstine i dva clana.
• Predsjednik Udruzenja: Jasmina Smajic (predsjednik IO).
• Podpredsjednik Udruzenja: Aida Tahmiscija (podpredsjednik IO).
• Clanovi IO: Merlina Kalajdzija-Cero, Enes Becirovic i predsjednik Skupstine (bice izabran na prvom zasjedanju Skupstine u novom sazivu).
• Clanovi NO: Edina Spahic predsjednik, Mensura Hadziabdic podpredsjednik, Suad Keranovic, clan.
U toku je obrada i prijava izmjenjenih clanova Statuta u ministarstvu gdje je Udruzenje registrirano, a koje smo duzini uciniti u roku od mjesec dana od izmjena. O svim ostalim aktivnostima neophodnim za izbor predstavnika u Skupstinu i datum odrzavanja prvog sastanka u novom sazivu, bicete naknadno obavjesteni preko vasih predstavnika.
Uz najljepse zelje povodom nastupajucih praznika, zelim jos jednom da se zahvalim svim clanovima na dosadasnjoj saradnji, a novom rukovodstvu zelim uspjesan rad u Udruzenju.

Prim. dr. Mirsad Babovic v.d. predsjednik Udruzenja

P.S. E-mail novoizabranog predsjednika Udruzenja: jasnasmajic@gmail.com
E-mail: mirsadbabovic@hotmail.com i dalje Vam je na usluzi.